Hunden Eddie är hittad och mår bra

Den hund som försvann från sitt hem i Slagsta på nyårsaftons kväll är hittad i Kullersta utanför Eskilstuna, ungefär en mil från sitt hem. Han är hämtad av sin husse och matte och mår efter omständigheterna bra. 

Vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen upptäckte en familj i Kullersta, ett område nära Kolsta och Hensta att en hund stod och åt på matrester som de lagt ut åt fåglarna. De insåg att hunden var ensam och efter att hunden gått in i deras hus för att värma sig, ringde de polisen och via hundregistret fick de kontakt med ägarna som var ute och letade. – Vi kastade oss in i bilen och körde först hem för att sedan knappa in adressen och åka ut och titta om det var rätt hund. Det stämde ju på beskrivningen, säger Eddies husse Janne Lundkvist glatt när Eskilstunanytt når honom på telefon strax före kl 19. Janne hälsar och tackar alla som hjälpt till: – Vi är så tacksamma, detta är det största som hänt oss på väldigt länge.

Det var när Eddie vid 22-tiden på nyårsafton skulle gå ut i den egna trädgården, vid villan på Gultbrunnsvägen i Slagsta, som någon avfyrade en fyrverkeripjäs som skrämde Eddie så att han krängde sig ur halsbandet och i panik gav sig iväg. Ett vittne såg hunden springa på Ärnavägen innan han försvann i riktning mot Ärnaberget. Därefter har hunden varit försvunnen i två dygn innan han dök upp i Kullersta.

Share