Fredlig manifestation nazismen

Fredlig manifestation nazismen

Demonstrationen på lördag är med anledning av den nazistattack som i söndags drabbade den manifestation som ägde rum i Kärrtorp.
— Vi vill ha en fredlig manifestation utan konfrontationer, säger arrangören Martin Gunnarsson, från SSU till Eskilstuna-Kuriren.

Det är en gemensam aktion mellan Ung vänster i Eskilstuna och det socialdemokratiska ungdomsförbundet som står som arrangörer för demonstration. Tillståndet för demonstrationen är inte beviljat ännu men skickades in under veckan. Det är inte riktigt klart än säger Staffan Grenhammar vid polisens brottsförebyggande avdelning, han räknar med att det är klart under fredagen.

Ung Vänster skapade ett evenemang på facebook där flera hundra nu tackat ja till att komma ner till Stadsparken på lördag klockan 13. Manifestationer planeras samtidigt på flera platser i landet till helgen. Martin Gunnarsson fortsätter till Eskilstuna-Kuriren att lördagens demonstration inte är öppen för maskerade deltagare.
— Varför ska man maskera sig? Vi vill inte ha några konfrontationer mellan höger- och vänsterextremister. Jag har bett polisen att patrullera så att vi kan genomföra demonstrationen säkert.
Vänsterextremister från Revolutionära fronten finns bosatta i Eskilstuna och gruppen är väldigt aktiv i Eskilstuna, men risken för en sammanstötning på platsen bedöms som väldigt liten.

Share