Hellenberg talangutvecklare i United

Fotbollsklubben Eskilstuna United meddelar idag att man rekryterat en talangutvecklare till deras elitverksamhet genom Lotta Hallenberg.
Lotta som är från Västerås har meriter från Damallsvenskan i fotboll och har även tränat mängder med klubbar under femton år.
– Det känns inspirerande att vara tillbaka i United. Det är en välskött förening som har jobbat långsiktigt och nått toppen. Jag har följt Uniteds resa även under den tiden jag inte har jobbat i föreningen och sett de flesta matcherna, säger Lotta till klubbens hemsida.

Hellenbergs roll är att stötta de yngre förmågorna i klubben som satsar mot en karriär i Damallsvenskan.
– Min roll blir att förbereda de yngre spelarna på bästa sätt för att de ska klara av att spela fotboll på elitnivå. Jag kommer vara ansvarig för deras utbildning, rapportera till förbundskaptener, ha utvecklingssamtal och bedriva träning med talanggruppen. Att få jobba med Uniteds lovande tjejer som har en bra inställning ska bli spännande och närheten till A-laget gör att de unga spelarna får förebilder och får uppleva vad som krävs, säger hon fortsättningsvis.

Sportchef Viktor Eriksson ser fram emot det kommande samarbetet.
Vi är glada att ha knutit Lotta till oss. Hon har en  stor kunskap om spelarutbildning för unga spelare och jag är övertygad om att vi med Lotta kommer bli ännu bättre på att förbereda våra unga spelare för elitfotboll.

Share