Två personer får skadestånd

En man varav en kvinna från Eskilstuna som suttit frihetsberövade misstänkta för narkotikabrott får höga belopp i skadestånd. Något justiekanselrn beslutat.
Mannen som är 24 år satt i häkte från 29 april 2011 till 27 juli 2011 för misstankar om grovt narkotikabrott, olaga hot, misshandel och våld mot tjänsteman. Tingsrätten ogillade åtalet gällande grovt narkotikabrott. Men valde att döma mannen för övriga brott till två månaders fängelse. Efter en ansökan från mannen i januari 2012 har ”JK” valt att beslutat att mannen skall få 43800 kronor för förlorad arbetsförtjänst samt ombudskostnader.

En 56-årig kvinna inkasserar även skadestånd genom att varit frihetsberövade då hon satt anhållen och häktad den 7-20 december 2012 för narkotikabrott. Hon blev friad från misstankarna, men får nu en ersättning på 24 300 kronor, detta skriver Eskilstuna-Kuriren på sin nätupplaga.

Share