Irene Ekelund tog priset före Jonna Adlerteg på Idrottsgalan

Gymnasten Jonna Adlerteg vann EM-silver förra året. I kväll var hon ytterst nära att bli utsedd till Årest nykomling på Idrottsgalan i globen inför Sveriges alla idrottare och miljontals tv-tittare, men vinnaren blev istället den unga fridrottaren Irene Ekelund.

”Jag vill tacka min tränare och familj och tackar alla som stöttat mig. Tack” säger Irene Ekelund på Idrottsgalan i SVT.

Jonna som är uppvuxen i Västerås tävlar numera för Eskilstuna Gymnastikförening, hon tävlar i artistisk gymnastik, en av gymnastikens fyra olympiska discipliner. Vid ungdoms-OS i Singapore 2010 tog Jonna brons i barr.
Adlerteg ingick också i Sveriges gymnastiktrupp till sommar-OS 2012 i London, där hon tog sig till semifinal.

50 år sedan sist
20 aprill 2013 blev en historisk dag för så väl Adlerteg som svensk gymnastik, under Europamästerskapet i Ryssland slog hon till och tog Sveriges första medalj på 50 år i ett stort gymnastikmästerskap när hon vann silder i barr.

 

Share