Kommunens skyltar på plats utan bygglov

Kommunens skyltar på plats utan bygglov

Kommunens utsmyckning på bron som går från Hamnparken till Faktoriholmarna i centrala Eskilstuna sitter helt utan bygglov. Det sitter det skyltar på vardera sida om bron med sifforna 100 000 sedan i början av december förra året. Nu skriver Eskilstuna-Kuriren att skyltarna hänger på plats olagligt, utan bygglov.

Fallet är solklart, menar bygglovschefen Per Wiig när Eskilstuna-Kuriren talar med honom.
Det ska sökas bygglov i ett fall som detta. Det framgår klart och tydligt i nya plan- och bygglagen. Den här skylten är definitivt bygglovspliktig.
Vad som gått fel kan inte Per Wiig svara på.
Jag tippar på att man helt enkelt sett det hela mer som en utsmyckning, men i och med att den inte sitter där på tillfällig basis så måste en bygglovsprövning göras, säger Per Wiig till Eskilstuna-Kuriren

Bygglovsanmälan från kommunen har nu lämnats in och ärendet väntas gå relativt fort.

Share