Skiftingehus nominerade i tre av White Guides kategorier

Rektor Beatrice Karjel är en av 10 rektorer i Sverige nominerade i kategorin Årets
Gastronomiska Rektor. Kökschef Fredrik Jonsson är en av 10 kökschefer nominerad i kategorin Årets skolkock och skolrestaurangen är en av 20 nominerade i kategorin Årets skolrestaurang. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i drygt 300 skolor och förskolor runt om i Sverige. Utnämningen kommer att ske på White Guide Junior-galan i Stockholm den 31 mars.

White Guide Junior är en systerguide till White Guide som skapades 2004 genom en sammanslagning av restaurangguiderna Gourmet 199 Bord och Vägarnas Bästa, den förstnämnda gavs ut under 17 år och den senare utkom första gången 1985.

Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor och skolor runt om i Sverige. White Guide Junior vill premiera helhetstänket kring måltiden och delar därför ut priser i sju
kategorier: Årets Skolrestaurang, Årets Skolkock, Årets Måltidschef, Årets Skolmatskommun, Årets Gastronomiska Rektor, Årets Förskolekök och Årets Hållbara Offentliga Gastronomi.

– Måltiderna har en central betydelse på Skiftingehus, säger rektor Beatrice Karjel. God och näringsrik mat ger eleverna energi så att de orka jobba och ta till sig nya kunskaper under dagen. Måltiderna är dessutom ett bra tillfälle för elever och pedagoger att fortsätta samtalen från lektionerna.

– Båda elever och personal går med lätta steg till vår skolrestaurang och det är verkligen ett gott betyg. På Skiftingehus finns ett nära samarbete mellan kök, hemkunskapen, personal och elever denna närhet har utvecklat vår nya matinriktning till hösten 2014, avslutar Beatrice Karjel.

Share