City meddelade spelare att de inte platsade via mail

City meddelade spelare att de inte platsade via mail

Fotbollsklubben Eskilstuna City FK kommer satsa mera på sitt lag fött 1999 säsongen 2014. Därmed valde klubben att meddela att flera spelare inte platsade via ett massutskick som nådde anhöriga och spelarna i laget. Det var elva spelare som fick veta att de inte platsade i laget via detta mail och varav en av spelarna lägger skorna på hyllan helt.
— Jag blev väldigt ledsen när jag fick beskedet, säger en numer före detta City-spelare till Eskilstunanytt.se.

Eskilstunanytt.se har fått tagit del av mailet som skickats ut till spelare och föräldrar:
”Hej,

Till säsongen 2014 lämnar 99-laget Eskilstuna City Ungdom och ingår i Eskilstuna City Elit.
Som namnet antyder så fokuserar organisationen än mer på att producera spelare till A-, U19- och U17-laget.

Vi har därför, efter en hel del funderande och diskussioner med föreningen, under hösten kommit fram till att vi ska minska ner den trupp vi har idag för att bl a sikta på en ännu tuffare satsning under 2014.

Det betyder att 11 st spelare i dagens trupp inte kommer att ingå i Regionallagstruppen P99.
Ni som inte kommer ingå är: (Här har vi på Eskilstunanytt valt att ta bort berörda namn som stod i mailet).

Den 18/11 klockan 18.00 skulle vi vilja träffa er och föräldrar i klubblokalen på Årby IP för att prata om fortsättningen, i dagsläget har vi två funderingar.

Bilda ett gemensamt P98/99-lag (Även om P98 kommer att ha spelare som inte kommer att ingå i deras trupp). Laget kommer att kunna spela i en Divisionlagsserie.
För att detta ska fungera krävs dels att tillräckligt många spelare är intresserade och det finns ledare (förmodligen föräldrar i gruppen) som tar hand om laget.
xxx kommer att vara ledare i detta lag, men bl a hans arbetstider gör att det måste finnas flera ledare i laget.

Vi tar kontakt med en annan förening och berättar för dem att det finns en grupp spelare som önskar ingå i deras lag 2014.”

City valde under fredagen bemöta kritiken som först publicerats i lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren:
”De spelare som inte blev uttagna till P15 Regional truppen erbjöds att fortsätta i föreningen men det behövde tillsättas ytterligare ledare, något vi tyvärr inte lyckades hitta. Vi hade endast två ledare som bägge två arbetar skift och de kunde inte ansvara för gruppen ensamma.”

Share