SJ stänger resebutiken

SJ stänger resebutiken

Aftonbladet avslöjade i går att hundratals SJ-anställda kommer att få gå när ett sparpaket lanseras i dag. I dag informeras de anställda om sparplanerna och det är 400 personer som får gå.
– Jag kan garantera att vi kommer att göra allt för att hjälpa vår personal. Vårt mål är att alla varslade ska komma så bra som möjligt ut ur den här situationen, säger SJs marknads- och försäljningsdirektör Thomas Silbersky.

Och redan idag får Eskilstunaborna känna på sparplanerna reäljt, Resebutiken på centralstationen i Eskilstuna håller idag stängt på grund av personalinformation. Sammanlagt ska det vara fem personer påverkas av nedläggningsbeslutet i Eskilstuna. Det är den ökande konkurrensen på den avreglerade järnvägen som gör att SJ behöver både sänka sina kostnader och investera för framtiden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Totalt är det närmare 400 SJ-anställda får lämna sitt jobb, runt 200 personer berörs på huvudkontoret i Stockholm. Men även administrationspersonal i Göteborg, Malmö och Krylbo berörs. SJ stänger igen 18 resebutiker med sammanlagt 68 tillsvidareanställda. En av de butiker som berörs är alltså den som ligger i Eskilstuna.
Resebutikerna kommer att stänga igen den 31 mars i år.

Share