Polisen varnar för ”Postkodlotteribedragare”

Polisen varnar för ”Postkodlotteribedragare”

En man född 1928 blev lurad över att han hade vunnit 25 000 kronor hos Postkodlotteriet. Nu varnar polisen för fler bedragare.

Det var en bedragare som kontaktade mannen och meddelade att han hade vunnit 25 000 kronor, samt att man skickar ut en representant hem till honom. Sagt och gjort. En kvinna kommer hem till mannen och får med sig mannens bankkort samt kod, när hon sedan lämnar lägenheten. Det är i nuläget oklart hur mycket pengar bedragarna tagit ut från mannens konto.

Nu varnar polisen för fler bedragare, genom att man skall vara extra observant och kräva legitimation från den utsände.
– PostkodLotteriet ber aldrig kunder om bankuppgifter över telefon i samband med vinstutbetalningar. Om PostkodLotteriets anställda ringer på dörren har de legitimation samt kläder med märken som tydligt talar om att de arbetar för PostkodLotteriet, skriver Postkodlotteriet på sin hemsida.

Share