Henderson uttagen till EM och SM: ” — Det känns lite chockerande”

Henderson uttagen till EM och SM: ” — Det känns lite chockerande”

Eskilstunabon Daniel Henderson representerar Ikaros Smederna i speedwayen under somrarna. Under vinterhalvåret så håller han på med en annan motorsport, det är ingenting mindre än isracing. Efter två tävlingar i svenska Elitserien så snittar han 2.5/poäng per heat. Nu har Daniel fått en direktplats till EM-finalen samt SM-finalen.
— EM har jag inte ens drömt om, säger Daniel till Eskilstunanytt.se.

I dagarna blev det klart att Daniel kommer få representera Sverige i EM-finalen som körs den 22-23 februari i Ryssland. Och i dag kom nästa glädjebesked. Daniel är direktkvalificerad till SM-finalen på Studenternas IP den 15 mars.
—  Det känns lite chockerande. Jag hade aldrig trott att de skulle gå så bra som de gjort. Men de är kul, verkligen!

Daniel har imponerat i de båda seriematcherna för sitt Vargarna i svenska Elitserien. 25 poäng på 10 heat har det blivit under säsongen vilket gör att han endast har Per-Anders Lindström före sig i snittabellen. Att han tagit så mycket poäng är även han själv förvånad över.
—  Att jag skulle ha tagit så mycket poäng kunde jag aldrig tänka mig. Det är bara att tuffa på i samma takt nu!

Ett mål inför säsongen var att kvala sig till SM. Nu blev han direktkvalificerad dit och även till EM – vilket är en enorm överraskning.
—  Målet var ju innan säsongen att i alla fall kvala in till SM. Och nu är jag direktnominerad, så ja vad ska jag säga. Det är riktigt kul!

—  EM har jag inte ens drömt om och nu ska jag åka dit. De har gått väldigt fort och väldigt bra. Vad för motståndare det är där borta vet jag inte. Men jag kommer göra allt för att ta så mycket poäng som möjligt.

Vad tror du om det som komma skall?
—  De har gått över förväntan nu här i början. Det viktiga är att hålla huvudet kallt och inte segla iväg på moln, så ska vi se att de går bra i dessa tävlingar också!

Share