Guif segrade mot Skövde

Guif var under torsdagskvällen på besök i Arena Skövde, i Skövde. Tabell sjuan Guif gick segrande ur striden mot IFK Skövde efter 25-28 (14-17). Rickard Blank inledde målskyttet för Eskilstunalaget redan i första anfallet, 5 minuter in i matchen kommer en viktig dubbelräddning från Aron Rafn Eðvarðsson, då med ställningen 2-5. Inledningsvis spelade IFK Skövde väldigt slarvigt och stressat både i anfall och försvar.

9 minuter in i matchen bjuder Mathias Tholin på en så kallad ”japan” tillsammans med Rickard Åkerman, precis innan Skövde tar en time out med ställningen 3-8. Viktor Östlund bjuder på flera fina mål under första halvlek.

Efter knappt 20 minuter spelade av första halvlek var ställningen 8-14 till Guif, och strax efter drabbas Guif och Mathias Tholin av matchens första utvisning. Ställning i paus var 14-17.

Andra halvleken börjar smått stökigt för Guif med många dåliga avslut, något man inte såg en skymt av under första halvan av matchen.
Med lite mer än 7 minuter spelad åker Kristian Svensson på sin andra utvisning för sitt Skövde och orskar straff, en straff som Mathias Tholin gör mål på utan svårigheter. Aron Rafn Eðvarðsson fortsätter att rädda avsluten från Skövde. Helge Freiman drabbas av sin andra utvisning samtidigt som Rickard Larsson byts in för första gången i matchen.

Publiken buar kraftigt när publiksiffran annonseras, 1346 personer hade hittat till Skövde Arena, publiken som hörs i hallen är ett 10-tal tillresta Guif supportrar.

Ställningen efter 50 minuter av matchen är 22-25 genom mål av 19-åringen Joel Järlfors i Skövde.  Mathias Tholin visar vägen i andra halvlek med flera fina kontringar och avslut. Östlund trycker in 25-28 med mindre än 30 sekunder kvar av matchen och punkterar matchen.

Första mötet den här säsongen mellan lagen slutade 22-24 till Guif, och hemma i Sporthallen segrade även laget med 31-21 precis innan EM-uppehållet.

Målskyttar Eskilstuna Guif:
Mathias Tholin 7 mål, Viktor Östlund 6, Helge Freiman 5, Richard Bank 3, Daniel Pettersson 2, Alexander Stenbäcken 2, Richard Åkerman 2, Heimir Oli Heimisson 1.

Share