Inbrott på Slagstaskolan

Inbrott på Slagstaskolan

Under helgen, natten mellan lördag och söndag utsattes Slagstaskolan för inbrott och skadegörelse. Det som har noterats som stulet är bland annat en gitarr och en dataskärm, tillhörande fritidsgården som huserar i skolans lokaler på kvällstid.
— Det är egentligen helt otroligt att inte belysningen och övervakningskamerorna kommit upp ännu, som vi blev lovade av Kommunfastighet under hösten 2012, säger Magnus Lord, ordförande i skolans lokala styrelse, till Eskilstunanytt.se.

Enligt Lord kontaktade skolans styrelse kommunen redan 2012 efter att skolan var nyrenoverad och ville uppmärksamma Kommunfastighet på risken för skadegörelser. Då krävde man belysning och/eller kameror som enligt kommunen var en investering på cirka 50 000 kronor. Kommunen agerade inte och i september 2012 krossades rutor på skolan till en kostnad på ca 50 000 kronor. Efter detta gjordes en skrivelse till kommunen och först fick man beskedet att pengar skulle tas ur driftsbudgeten. Senare ändrades detta till att man skulle vänta till efter nyåret och använda pengar ur budgeten för 2013.
— Varken kameror eller belysning har dock ännu kommit upp, trots att det gått ännu ett år, suckar Lord uppgivet.

Share