Beroendecentrum varnar för nätdrogen SPICE

Just nu verkar nätdrogen SPICE ha blivit vanlig bland Eskilstunas ungdomar, säger man på Beroendecentrum i Eskilstuna som nu går ut och varnar för drogen. Den här drogen är en syntetisk form av cannabis men är otäck på det sättet att man vet inte riktigt vad den innehåller från gång till annan. Man kan få väldigt obehagliga biverkningar som hjärtklappning, mardrömmar och psykoser. Just nu vårdas ett 50-tal ungdomar på Beroendecentrum och flertalet har tagit just SPICE. Flera av ungdomarna har bara provat en enstaka gång och säger själva att de aldrig kommer göra om det eftersom det var en så otäck upplevelse.

Ett skäl till att drogen fått ett sådant fäste är att den är lättillgänglig och ett annat är att den är billig, den är billigare än ”riktig” cannabis och den är billigare än alkohol, vilket gör att den lätt blir en fälla för ungdomar som inte har så gott om pengar.

Tidigare denna veckan var det två högstadieelever på Djurgårdsskolan som fick tas om hand för att de uppträdde märkligt och som allt verkar just nu så var det SPICE de hade tagit.

Share