Green Cargo varslar – 37 får lämna i Eskilstuna

Green Cargo varslar – 37 får lämna i Eskilstuna

Statligt ägda Green Cargo väljer att varsla, då företaget blir tvingade att banta ner sina utgifter markant.
Dessvärre så är det 37 stycken som blir påverkade i Eskilstuna och kommer vara tvungna att lämna sina jobb framöver.
– Det är inte roligt att berätta för medarbetare att vi ska bli färre men vi behöver göra ett resultatlyft med över 400 miljoner kronor för att kunna finnas kvar och utvecklas för framtiden, säger Green Cargos VD Jan Kilström i ett pressmeddelande.

Kilström vet vad som krävs för att företaget skall kunna växa igen.
– Vi kan växa om det går bra för Sveriges basindustrier och i vår tillväxtplan breddar vi vårt erbjudande utanför traditionella branscher. För olika typer av långväga transporter ska godsjärnvägen vara ett naturligt val. Men som helhet är det ett stort program med kostnadsminskningar vi nu tar oss igenom för att kunna finnas till för näringslivets transporter även i framtiden, säger Jan Kilström.

Foto: Pressbild, Green Cargo

Share