United förlora mot stjärnspäckat Tyresö

United förlora mot stjärnspäckat Tyresö

Under söndagseftermiddagen gästade stjärnspäckade Tyresö Tunavallen. De 615 personerna som hade hittat till ”Vallen” bjöds på en intressant fotbollsmatch där individuella misstag fällde hemmalaget.
— Nu ska vi tävla mot dem här, så självklart är det tungt med en förlust, sa tränaren Viktor Eriksson efter matchen.

United inledde bra i den första halvleken och hade faktiskt de vassaste lägena inledningsvis. Men i den 28:e minuten tog gästerna ledningen efter slarv i hemmaförsvaret. Christen Press tog vara på den chansen och kunde göra 0-1 till gästerna. Men hemmalaget skulle inte räknas bort. United spelade en smart fotboll och tog sig ur situationerna på ett ypperligt sätt och efter en halvlek så kvarstod dock resultatet.

I den andra halvleken tar Tyresö över bollinnehavet mer och kan kontrollera matchen. Och man visar definitivt att man är ett världslag. I den 86:e minuten så springer gästernas Marta på en kontring och blir fälld av hemmamålvakten Emelie Lundberg, Lundberg visas ut och Eskilstuna United tvingas att plocka in Emelie Almesjö. Marta tar vara på straffen på bästa möjliga sätt och kan utöka ledningen till 0-2, som även blir slutresultatet.
— Båda målen är lite onödiga mål att släppa till, men det blir så när man hamnar under en såpass högpress ändå, sa Eriksson fortsättningsvis.

Eskilstuna Uniteds startuppställning:
Emelie Lundberg (mv, utvisad 86′) – Annica Svensson, Louise Quinn, Elin Wahlström, Sara Thunebro – Sofie Persson, Elena Sadiku, Frida Svensson, Allysha Chapman – Felicia Karlsson, Kim Arodin.

Byten Eskilstuna United:
Kim Arodin – Gaelle Enganamouit 68′
Elena Sadiku – Emelie Almesjö 87′

Foto: www.akfoto.se

Share