EGF nästa elitförening att få miljonstöd

Sparbanken Rekarne har öppnat plånboken rejält i Eskilstuna. Nu är nästa elitförening redo att få miljonstöd från banken. Tidigare har vi sett Eskilstuna United få två miljoner om året och Eskilstuna Guif som får fyra. Nu är det som sagt dags för nästa förening, det handlar om Eskilstuna Gymnastikförening som kommer få en miljon om året i minst tre år.
–  Vi är imponerade av EGFs målmedvetna satsning på både bredd och elit, säger bankens VD Mats Bengtsson i ett pressmeddelande.

Eskilstuna Gymnastiksförenings Åsa Ekdahl Westberg om det utökade samarbetet:
–  Sparbanken vill vara med oss i ett långsiktigt arbete för att främst säkerställa att den elittränarkompetens vi har kan stanna i EGF över tid och att de tjejer vi har på allra högsta elitnivå ska få de bästa förutsättningarna som vi kan ge i både vardag och träning. Detta innebär att Sparbanken Rekarne går in med en större summa pengar under flera års tid. Vi är väldigt glada över detta samarbete och har därmed fått en etablerad status i kommunen som en av få kvalitetssäkrade elitverksamheter värda att satsa på.

Share