Lärarlönerna i Eskilstuna höjs

Nu är det klart att Eskilstuna kommuns lärare kommer att få högre ingångslön. Lärare på förskolan och gymnasiet får en höjning med 1500 kronor och för lärare i årskurs 1-7 är det 1000 samt 4-9 är det 500 kronor.
—  Vi har hört allvarliga signaler om för låga ingångslöner och vi har reagerat på dessa. Vi väljer därför att höja ingånglönerna vilket är oerhört viktigt för rekryteringen av nya lärare, för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och kommun att arbeta och bo i och för att skolan ska utvecklas, säger Mikael Edlund (S), Joel Hamberg (V) och Ingrid Sermeno Escobar (Mp), majoritetens ledamöter i Personalutskottet i ett pressmeddelande.

En av orsakerna till löneökningen skall vara att Eskilstunas lärare ligger under det nuvarande lönesnittet i Sverige.

Share