Elitserieklubbarnas hot mot SVEMO

Elitserieklubbarnas hot mot SVEMO

Nu börjar det blåsa inom speedwaysporten igen. Elitserieklubbarnas intresseorganisation ESS är inte tillfreds med att klubbarna får 800 000 av 3.5 miljoner att dela på som TV-avtalet innebär. Nu hotar ESS med att stänga ute C More som har rättigheterna om inte förbundet ger klubbarna 80% av intäkterna.
— Svemo, anser vi, konfiskerar de intäkter vi skapar genom att tv sänder, säger ordföranden för ESS, Vargarnas Lars Berlin till SVT Sport.

Från förbundets sida är man dock nöjda med situationen och tycker pengarna fördelas rättvist.
— Ja, jag tycker att det ser rättvist ut.  Vi har ju ganska stora kostnader för att driva den här verksamheten och vi har också visat dem hur mycket kostnader vi har för att driva detta och att vi också har fördelat pengarna som vi anser skäligt, säger han till SVT.

Den 12 april har SVEMO förbundsmöte. Då kan man ta ställning till den motion som skickats in om att pengarna skall fördelas annorlunda.

 

Share