Svensk förlust i Sporthallen

Svensk förlust i Sporthallen

Det var dukat för handbollsfest i Eskilstuna Sporthall när Sveriges utvecklingslandslag mötte Tysklands utvecklingslandslag. Gårdagens match vann Sverige som bekant i Stockholm med 30-25, men under torsdagen var det betydligt tuffare.

Det var Tyskarna som tog tempot från start och mycket närmare än två måls underläge kom inte Daniel Pettersson och övriga svenskar. ”DP” som var för övrigt en av Sveriges bästa spelare under kvällen blev även utnämnd till matchens lirare. I halvtid låg man under med 13-17 mot Tyskarna som kontrollerade matchbilden.

I den andra halvleken startar svenskarna i ett rasande tempo och äter kapp till två måls underläge, men då lägger tyskarna i en extra växel. Så såg i princip den andra akten ut från start till mål. Efter sextio spelade minuter kunde gästerna vinna med 29-31 inför 1870 åskådare i Sporthallen.

Målskyttar Sverige:
Jim Gottfridsson 5 mål, Daniel Pettersson 5 (1 straff), Andreas Nilsson 5, Markus Olsson 2, Martin Dolk 2 (1), Marcus Dahlin 2, Jesper Nielsen 2, Anton Halén 1, Andreas Berg 1, Adam Lönn 1, Helge Freiman 1, Linus Persson 1, Viktor Östlund 1.

Share