United numret större i premiären

Eskilstuna United fick den drömstart man ville ha i seriepremiären. Idag besegrades KIF Örebro med 2-0 inför 1853 (!) åskådare på Tunavallen.

Det var dock ett nervigt United som intog stadion under måndagskvällen där det dock var en jämn första halvlek som utspelade sig. Båda lagen skapade farligheter framåt och lagens defensiva styrkor sattes prov direkt från start.

I den andra halvleken, är det likt den första gästerna som kommer ut starkare. Men de vassaste chanserna skulle United stå för. Och i den 61:a minuten får hemmalaget straffspark efter att domaren blåst för hands. Louise Quinn förvaltade straffen, men i vägen stod KIF-målvakten Labbé som gör en enastående räddning.

17 minuter senare får hemmapubliken jubla! Kim Arodin blir vackert framspelad och tar sig förbi sin bevakare. Hon kan placera in bollen enkelt i det bortre hörnet och United tog ledningen med 1-0.

2-0 skulle komma åtta minuter senare efter ledningsmålet. Felicia Karlsson blir vackert framspelad av Gaëlle Enganamouit. Dock så kom man inte undan smärtfritt i sluttampen av matchen. Gästerna forcerade hårt och hade bud på reducering och eventuell kvittering. Men det redde hemmalaget ut och Eskilstuna United kunde spela hem de första allsvenskapoängen på över 50 år.

Share