Andra raka för United – besegrade Tyresö borta

Eskilstuna United fortsätter att imponera i Damallsvenskan 2014 som nykomling. Under onsdagskvällen tog man en ny skalp när man besegrade Tyresö med 0-2 på bortaplan.

Det var gästerna från Eskilstuna som startade snabbast första kvarten på Tyresövallen inför 311 åskådare. I den första halvleken var det mycket ställningsspel, där Tyresö bland annat hade en ribbträff men överlag var det United som hade vassast chanser i den första akten av två.

I den andra halvleken kommer United åter ut starkt igen. Det tar endast sju minuter in i den andra halvleken innan Eskilstuna United tar ledningen. 0-1 Gaelle Enganamouit som turligt kan få bollen på sig, som gör att hon blir frispelad och kan fint placera in ledningsmålet. Efter målet har United bud på fler, men Tyresö börjar jobba sig in mer i matchen. Från den sextionde minuten sätter hemmalaget United-försvaret under press, men man klarar av det för det mesta. Återigen så har hemmalaget en ribbträff, men det reder gästerna undan.

I den nittionde minuten, utökar United ledningen genom Kim Arodin som styr in målet, efter att Sofie Persson skickat in ett inlägg, som Felicia Karlsson styr fram till målskytten.

Statistik
Avslut: TFF: 5 – United: 10
Hörnor: TFF: 5 – United: 1
Gula kort: TFF: 1 – United: 0

Share