Guifs vinstsvit bruten – AHK tar ledningen i semifinalserien

Guifs vinstsvit bruten – AHK tar ledningen i semifinalserien

Eskilstuna Guif förlorade under onsdagskvällen i den första semifinalen mot Alingsås med 27-18 inför en fullsatt Estrad Arena.

Det var hemmalaget som tog kommandot från start med en storspelade Mikael Aggefors i målet. Guif, klarade ändock på något sätt att hålla sig kvar i matchen de första femton minuterna. Sen la AHK i en extra växel, hemmalaget spelar ett oerhört konsekvent anfallsspel och tar även tillvara på gästernas misstag. Tempot är högt i Alingsås och det ser ut att gynna hemmalaget i den första halvleken, om man låter resultatet döma. För efter trettio minuter spelat så var ställningen 15-10 till hemmalagets fördel.
—  Det är slutspel. Det är tufft. Vi gör lite tekniska fel, vi missar lite. Vi spelar för mycket sidled och det är lite olika komponenter som gör att vi ligger under, säger Robin Andersson till SVT efter första halvleken.

Andra halvleken så fortsätter Alingsås med sitt fina försvarsspel. Eskilstuna Guif har fortsatt extrema problem med att vara effektivt framåt och Guif kommer inte fatt hemmalaget. AHK fortsatte spela på ett sätt som Guif inte hade nyckeln till att lösa, då skillnaden var ett bra försvarsspel och en storspelande målvakt, genom Aggefors som höll över 50% i räddningsprocent. AHK kunde efter sextio minuter vann hemmalaget med 27-18.
—  Alingsås vann matchen fullt rättvist. Det som är positivt är att vi kan mycket mycket bättre. Det var sist här vi förlorade i December, vi har fått vinna ganska mycket sen dess. Vi får se till att studsa tillbaka och visa vilket bra lag vi är, säger Guiftränaren Kristjan Andrésson till SVT efter matchen.

Målskyttar Eskilstuna Guif:
Daniel Pettersson 4 mål, Helge Freiman 4, Viktor Östlund 3, Robin Andersson 3, Mathias Tholin 2, Daniel Ekman 1, Heimir Oil Heimisson 1.

Målskyttar Alingsås HK:
Johan Nilsson 7 mål, Alexander Borgstedt 6, Jesper Konradsson 4, Markus Stegfelt 3, Marcus Enström 3, Pontus Johansson 1, Fredrik Teern 1, Max Darj 1, Daniel Tellander 1.

Utvisningar: 
Eskilstuna Guif: 4×2 min.
Alingsås: 3×2 min.

Share