Cityförlust mot Södertälje

Eskilstuna City hade under lördagen chansen att förlänga sin vinstsvit mot Södertälje på Tunavallen. Gästerna ville dock något annat och gjorde 0-1 i den åttonde minuten som även blev slutresultatet.

Det var gästerna som kom ut starkast inför de 332 åskådarna på Tunavallen och tog vara på sin inledning. I den åttonde matchminuten så kunde gästernas Mattias Genc nicka in 0-1 på hörna som var otagbar för Citymålvakten Nicklas Bergh. City var dock inte utan chanser i den första halvleken, bland annat så stod Emil Fritzell för en av de skotten utanför.

I den andra halvleken fortsätter hemmalaget mala på, dock så står Södertälje för en stabil defensiv insats och gör inga onödiga utflykter. Södertälje maskar en aning, men väljer att i den andra halvleken spela en mer defensiv fotboll och ställa om när man väl har chansen. SFK har ett fint läge som Bergh får göra en fin parad på. Men det var hemmalaget som stod för flest kvalificerade chanser, däribland en boll på mållinjen.

Statistik:
Varningar City: Anton Carling
Varningar SFK:  Fredrik Notice, Rani Besara.

Byten City: Haris Cirak -> Johan Bergfeld 55′, Gabriel Yakoub -> Jens Olsson 71′, Ludvig Wallinder -> William Schmidt 80′.
Byten Södertälje: Aday Kaplan -> Semir Mete 40′, Sleyman Esso -> Smedro Younan 68′, Daniel Sleyman -> George Issa 89′.

Share