Irriterade krögare lämnade samverkansmöte

Under måndagen var det ett möte för alla krögare i centrum och på plats var bland annat polis, länsstyrelsen, kommun och givetvis krögarna själva för att berörda parter ska ha bättre samverkan. Men majoriteten av krögarna ville ha svar om restaurangen Grappa (Gratia AB). Krögarna menar att handlingarna Grappa utfört och även blivit dömda för skall innebära att alkoholtillståndet skall dras in med omedelbar verkan. Det var dock inget representanter från kommun hade lust att diskutera.
— Lagar verkar inte gälla alla, säger en besviken krögare som lämnade mötet.

Efter att mötet pågått en stund så försökte man återgående ta upp frågan, men det gillades inte fortsatt av representanter från Eskilstuna kommun. Då valde majoriteten av krögarna att lämna mötet då de anser att det är en såpass stor fråga som skall tas med allvar.
— Det är sjukt hur de skall få bete sig så här. Men det kanske är okej att bryta mot lagar om man heter någoting annat? Lagar verkar inte gälla alla i den här stan och fortsätter det så här kommer vi flytta verksamheten till en annan ort, säger krögaren fortsättningsvis.

RELATERADE ARTIKLAR:
Restaurang betalade ut svartlöner
Restaurangen saknade godkänt kassaregister
Känd restaurang har markis utan bygglov

Share