Grappa saknade personalliggare

Grappa saknade personalliggare

Bevakningen om Restaurangen Grappa (Gratia AB) fortsätter. Sedan tidigare har vi rapporterat om att restaurangen inte haft godkänt kassaregister, inte haft bygglov för sin markis och dessutom betalat ut svartlöner enligt Skatteverkets uppfattning.

Eskilstunanytt har tagit del av domen mot restaurangen och där framgår det tydligt att man inte haft någon personalliggare. En personalliggare skall alla restauranger ha och där skall det antecknas vilka som jobbar och när man tar raster. Men det har inte restaurangen haft. Skatteverket påpekade det för restaurangen och det framgår tydligt i domen att restaurangen inte skött det rätt.

Enligt företagets bokföring 2010 hade man 2,3 miljoner i snitt i kontantkassa. Det skulle innebära i praktiken att det låg 2,3 miljoner i kontanter i ett kassaskåp i lokalen där man har verksamheten.

RELATERADE ARTIKLAR:
Irriterade krögare lämnade samverkansmöte
Restaurang betalade ut svartlöner
Restaurangen saknade godkänt kassaregister
Känd restaurang har markis utan bygglov

Share