Blomstrand lämnar United

Sedan tidigare blev det klart att italienska forwarden Pamela Conti lämnar Eskilstuna United. Nu är nästa tapp ett faktum för klubben som huserar i Damallsvenskan. Erika Blomstrand väljer att avsluta sin karriär i Eskilstuna United och satsa på ett civilt jobb.
— Tyvärr går jobbet inte att kombinera med en elitsatsning i United, säger hon.

Erika har under ett par år studerat och kombinerat med elitsatsningen, men nu går det helt enkelt inte längre.
— Under våren har jag gjort mitt examensarbete på Scania i Södertälje där jag nu blivit erbjuden att arbeta som logistikutvecklare. Tyvärr går jobbet inte att kombinera med en elitsatsning i United och jag fick därför ta det svåra beslutet att avsluta säsongen i förtid. Det har varit fantastiskt att få vara en del av United som både har en bra lagsammanhållning och organisation. Säsongsinledningen har varit över förväntan och jag hoppas och tror United även fortsättningsvis kommer vara med och slåss på den övre halvan. Jag önskar alla lycka till och kommer garanterat komma och heja på Tunavallen, säger Erika till klubbens hemsida.

För sportchefen och tränaren Viktor Eriksson är det naturligtvis ingen rolig nyhet.
— Erika har gjort många bra prestationer för United genom åren och varit en viktig spelare på föreningens väg till Damallsvenskan. Detta samtidigt som hon lyckats kombinera denna satsning med universitetsstudier. Vi vill tacka Erika för allt hon gjort för Eskilstuna United och önska henne lycka till med det nya jobbet.

Share