Barsley tvåmålsskytt när United vann inför storpublik

Barsley tvåmålsskytt när United vann inför storpublik

Solsken, fritt inträde och TV-match var det på Tunavallen när det var match i damallsvenskan under söndagen mellan Eskilstuna United och Stockholmslaget AIK. Det var dessutom hemmalaget United som bättrade på sin fina hemmasvit, genom en betryggande 3-0 seger inför storpublik.
—  Jag är jättenöjd med matchen sett över nittio minuter, säger United-tränaren Viktor Eriksson efter matchen.

Hemmalaget inledde starkt inför de 3656 åskådarna som hade kommit till Tunavallen under söndagseftermiddagen och det skulle komma flera farligheter på hörna i den första halvleken. I den åttonde matchminuten får United sin första hörna för matchen och Vaila Barsley nickar hörnan som sånär håller på att gå in. AIK-försvaret reder ut problemen precis. United fortsätter att pressa på efter farligheterna och gästande Stockholmslaget har stora problem att etablera tryck mot Eskilstunaförsvaret.

I den trettioförsta matchminuten så skulle de 3656 åskådarna få jubla. Sofie Persson placerar vackert en hörna som lagkaptenen Vaila Barsley kan nicka in och 1-0 var ett faktum på Tunavallen. Hemmalaget skulle dessutom ha flera målchanser i den första halvleken. Barsley igen nickar tätt över AIK-buren på en återigen bra placerad hörna och i den fyrtionde matchminuten är United nära igen att få jubla efter att Kim Arodin avlossat ett skott inne i straffområdet som dansade på mållinjen och gick i stolpen (!).

I den andra och avslutande halvleken fortsätter hemmalaget att mala på inför hemmapubliken. Bland annat så har man en bra målchans genom Sofie Persson som avlossar ett skott i straffområdet över AIK-buren.
Minuterna senare så gör Elena Sadiku 2-0 efter att få en fin pass av Allysha Chapman. Sadiku avlossar ett skott från distans utanför straffområdet som är omöjligt för AIK-målvakten Hilde Gunn Olsen att ta.

3-0 skulle även komma i slutskedet av matchen. Där är det Vaila Barsley som slår till igen! Sara Thunebro placerar en frispark vackert in i AIK-straffområdet som just Barsley nickar in.
—  Jag är jättenöjd med matchen sett över nittio minuter. Vi spelar ett stabilt försvarsspel och håller nollan samt gör tre mål framåt. Vi har ganska stort bollinnehav och jag hade gärna sett att vi förvandla de till lite fler målchanser om man får vara lite kräsen. Men tre mål och inget insläppt det är vi jättenöjda med. Vi vill inte blotta oss för mycket bakåt. Det är den där balansen med att försvara och anfalla. Det kan se lite halvtråkigt ut emellanåt, men det gäller att göra det som krävs för att vinna, säger United-tränaren Viktor Eriksson efter matchen och lyfter fram Sadiku och Barsley:
— Man ska inte ta bort Vailas första mål där på hörna. Men de andra två målen är riktiga klassmål. Elenas avslut och Vailas nick. Det var riktigt kul att se och få bjuda publiken på två såna mål.

Share