Gator stängs av i förmån för Å-Loppet

Under lördag är det dags för Å-loppet i centrala Eskilstuna. Stans största kvartsmarathon och då kommer kommun att stänga av ett antal broar och gator i centrala Eskilstuna för att folkfesten ska kunna äga rum.

Då är gatorna avstängda:
– Nybron och stora delar av Hamngatan är avstängd 08.00-19.00
– Stålforsbron och södra delarna av Kyrkogatan är avstängd 14.45-18.00
– Rådhusbron och Köpmangatan i Gamla staden är avstängd 14.45-18.00
– Faktorigatan och norra delarna av Tullgatan är avstängd 14.45.-18.00
– Köpmangatan söder om Gamla staden är enkelriktad 15.00-18.00

På grund av de rådande avstängningarna så kommer angränsande gator att påverkas. Kommunen vädjar till de som tänkt ta bilen, att de låter den stå hemma under dagen. Det är en bättre idé att ta sig ner på annat sätt för att slippa problemen och underlätta för de som måste verkligen ta sig fram på gatorna.

Share