Ny utställning på Nybron

Förra årets utomhusutställning som var väldigt omtyckt i Eskilstuna kommun är tillbaka. Temat är sommarnöjen från 1900-talet. Det är 30 fotografier från de olika årtiondena som kommer att presenteras och flertalet av de har aldrig visats tidigare. Utställningen hänger på Nybron från den 14 juni till den 31 augusti och den hänger där dygnet runt.

Utställningen är ett samarbete mellan Aktiv Sörmland, Eskilstuna stadsarkiv, Eskilstuna stadsmuseum och Sörmlandsmuseum. Till denna utställning hör en fototävling till för alla gymnasieelever i Sörmland.

”Bilder som berättar” kommer att vara på flera ställen i Sörmland. Bland annat är Eskilstuna och Nybron en av dessa, alltså.

Om Bilder som berättar
På broräcken och staket, på torg och i parker visas unika foton ur de sörmländska arkiven. Utsnitt ur världar som varit, glimtar från händelser och platser. Och så människor förstås! Det finns miljoner fotografier i länets olika arkiv och i detta unika samarbete finns chansen att se omkring 300 av dem, bilder som inte har visats tidigare. Fotona har valts ut i samarbete med de lokala arkiven på respektive ort och visas i samtliga kommuner i länet.

Alla utställningsställen:
Eskilstuna, Nybron. Flen, Järnvägsbron. Gnesta, längs Frösjön vid järnvägen. Hälleforsnäs, vid Gjuterimuseet. Katrineholm, Stortorget. Malmköping, campingen vid badet. Mellösa, hembygdsgården. Nyköping, Å-promenaden kv Kompaniet. Oxelösund, gångbroarna över väg 53 vid Dalgången och Frösäng. Strängnäs, på Visholmen. Trosa, Östra Hamnplan. Tystberga/Nynäs slott. Vagnhärad, Järnvägsstationen. Vingåker, Säfstaholms slottspark.

Share