Brown lämnar alla politiska uppdrag

Nils Brown blev åtalad för att tagit strypgrepp på en taxichaufför och det väntas tas upp i tingsrätten inom en snar framtid. Men nu står det klart att 28-åringen lämnar alla sina uppdrag i politiken med omedelbar verkan.
– Vi hade långa samtal när det här hände och Nils inser att när det blir ett åtal så leder det till en helt annan granskning. Han vill inte utsätta partiet eller sin familj för det. Ett klokt beslut, säger Sörmlandsmoderaternas ordförande Björn Persson till Eskilstuna-Kuriren.

Persson om Browns avhopp från sina politiska uppdrag:
– Oavsett hur det slutar så ångrar säkert Nils väldigt bittert att han överhuvudtaget var ute den kvällen. Vi tappar en väldigt duktig, ambitiös, ung kille, som var ersättare i riksdagen och faktiskt även tjänstgjort som riksdagsman. Han är alltid väldigt påläst, kunnig och engagerad. Han har växt enormt i sitt jobb på riksdagskansliet. Det är mycket tråkigt. Jag vill på inget sätt försvara det som hänt men det ger inte en rättvisande bild av Nils och han försvinner inte ur min vänskapskrets för det här. Han mår förstås väldigt dåligt. Vi kommer att ha kontakt och jag kommer tveklöst att ge honom mitt stöd, säger han fortsättningsvis till tidningen.

LÄS MER:
Brown åtalas för strypgrepp

Share