”Idéparken” under Eskilstuna parkfestival

Den 8-9:e augusti så är det Eskilstuna Parkfestival och då kommer kommunen arrangera tävlingen ”Idéparken”. Tävlingen riktar sig främst mot ungdomar med ett starkt miljöengagemang som vill vara med och göra Eskilstuna kommun till en ännu mer klimatsmartare stad. Deltagarna i tävlingen kommer under dessa två dagar få ta fram klimatstarta lösningar där de kan vinna 10 000 för bästa idé och då har de därmed ett startkapital för att förverkliga sin idé.

Kommunen söker i detta nu intresserade ungdomar som vill vara med och tävla med sina idéer under festivalen. Idéparken kommer vara i ett tält på festivalområdet som kommer att skapas och deltagarna kommer få tävla i grupper på tre till fyra personer. Under Idéparkens gång kommer det finnas coacher som kan stötta och driva arbetet framåt. Dessutom är en jury från näringsliv samt föreningsliv och offentlig sektor också tillsatt som kommer döma idéerna och utse vinnarna. Deltagarna kommer att arbeta utifrån en ”Business model canvas” för att nå fram till tydliga idéer som de har möjlighet att utveckla.
–  Idéparken kommer att vara en rolig mötesplats där ungdomar jobbar fram idéer som ska kunna användas i verkligheten. Under det här evenemanget får de både utbildning inom affärsutveckling, hållbar urveckling samt ett stort kontaktnät inom näringslivet, föreningslivet och den offentliga sektorn men också med de andra deltagarna som kommer finnas på plats. Här kommer vi verkligen blanda nytta med nöje, säger Michaela Lindeback, projektledare Idéparken, Eskilstuna kommun i ett pressmeddelande.

Innan tävlingen ”Idéparken” sparkar igång den 8 augusti så kommer alla deltagare få möjlighet att träffas under en inspirationsdag som är den 29 juli. Inspirationsdagen kommer att hållas på Munktell Science Park och där kommer alla deltagare att ha möjlighet att träffa varandra samtidigt som de får kunskap genom flera föreläsningar och en del utbildningar. Bland annat så kommer det att vara en ”pitch-skola” på inspirationsdagen samt föreläsningar från entreprenörer i regionen.

Share