Eskilstuna på en fin andraplats i miljöranking

Det är sjätte året som Miljöaktuellt rankar Sveriges samtliga kommuner ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. Eskilstuna kommun har under tre av de sex åren placerats sig i topp. I år hamnar kommunen strax under Malmö som kniper första platsen.

– Det känns väldigt bra att ligga kvar i toppen som en av Sveriges miljöbästa kommuner. Vi har ett långsiktigt och samordnat miljöarbete för att se frågorna i ett helhetsperspektiv. Placeringen i rankingen visar på ett bra resultat av arbetet, säger Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande.

Enligt henne har förra årets andraplats sporrat kommunen.

– Vi lägger mycket pengar på allt som är hållbart: cykelbanor, parker, naturreservat och miljöutbildningar. Däremot undviker vi allt sådant som förstör, till exempel nya bilvägar eller kraftvärmeverk som bränner sopor. Med en sådan filosofi blir det automatiskt bra till slut, säger kommunalrådet Magnus Johansson om kommunens strategi.

Högt agendan är en hållbar livsmedelsförsörjning till kommunens matserveringar som håller på att kravcertificeras.

 

Share