Så kommer högskolans nya campus i Eskilstuna att se ut

Så kommer högskolans nya campus i Eskilstuna att se ut

Förslaget från arkitektbyrån 3XN vann arkitekttävlingen.

En öppen och inspirerande mötesplats som harmoniserar med badhuset. Så beskrivs Mälardalens högskolas nya campus i Eskilstuna av vinnaren i arkitekttävlingen.

Under våren har sex arkitektkontor tävlat med sina förslag på nytt campus i Eskilstuna. En jury har sedan utvärderat förslagen bland annat med utgångspunkt i gestaltning, funktionalitet och genomförbarhet. Och vinnare blev alltså MDH torget som ritats av danska 3XN.

– Vi tror väldigt mycket på MDH torget. Våra studenter får en kreativ och funktionell studiemiljö, och Eskilstuna får ett innovativt och modernt utbildningscentrum mitt i stan, säger MDH:s fastighetschef Elin S Olander.

Share