Debatt om nya konstgräset på Tunavallen

Debatt om nya konstgräset på Tunavallen

Det har framkommit på senare dagar en debatt först och främst i Sveriges-Radio om att det nya konstgräset som skall läggas på Tunavallen i höst innehåller gifter. Men i och med att man tvingats lägga en lägre summa på konstgräset så finns det just nu inget annat val för kommunen. Men nu måste Eskilstuna kommun kolla upp om det finns några eventuella hälsorisker som skulle utspela sig med det nya konstgräset som måste hålla Damallsvensk-klass.
– Vi som nämnd måste följa upp om det finns hälsorisker med det här gräset, säger Mona Kanaan (S) till Sveriges-Radio.

Nu är utläggningen planerad till oktober efter att upphandlingen blivit överklagad. Men nu återstår det att se om det blir en vidare debatt om konstgräset. Men Enligt Kanaan så är det beklagligt om stadsbyggnadsnämnen vetat om konsekvenser för att man valt att köpa ett billigare gräs.
– Om även stadsbyggnadsnämnden har vetat om det här så är det beklagligt att vi inte fått information om vad konsekvenserna kan bli av ett billigare gräs, säger hon fortsättningsvis till radion.

Share