Tågen ställs in i en vecka

Tänkte du åka tåg från Eskilstuna vecka 28, ställ in dig på en bussresa istället.

Per Ahlenius, projektledare på Trafikverket förklarar för Eskilstuna-Kuriren.

– Vi ska förbereda allt inför byggstarten i augusti. Då måste vi stänga av all tågtrafik. Vi behöver kontrollera så att inget riskerar att ramla ner när vi spränger den nya tunneln intill den befintliga. Det kan finnas lösa block och annat som kan falla ner under sprängningarna, då tågen går. Sen behöver vi ta ner träd och gräva lite.

Det är på grund av alla extratåg vid rusningstid som orsakar problem med förseningar, därför planerar Trafikverket fler mötesspår och dubbelspår på vissa sträckor. Idag är Svealandsbanan byggd för  entimmestrafik.

Till att börja med berörs trafikstoppet under vecka 28, senare i höst kommer ett nytt tågstopp inträffa om allt går som planerat.

 

Share