Fler behöriga till gymnasiet

Under veckan skickades det ut besked till alla som sökt till gymnasieskolan i höst och det är positiva besked för Eskilstuna kommun. Fler elever än tidigare är behöriga till ett nationellt gymnasieprogram. Ökningen är på 3,4 procentenheter och de som inte är behöriga erbjuds plats på Introduktionsprogrammen.
– Det är väldigt positivt att fler har lyckats göra sig behöriga till ett nationellt program, riktigt glädjande. Och vi ser att betygsresultaten har höjts, säger Gymnasiechefen Karin Holmberg Lundin till Sveriges-Radio.

Efter att gymnasiereformen Gy11 införts så är det fler som söker till de högskoleförberedande programmen. Till hösten är det 53% som är antagna till ett högskoleförberedande program i kommunala gymnasieskolan. Bland annat så är det många som sökt till Ekonomiprogrammet, Naturvetenskaps- och Teknikprogrammen och som vanligt är El- och Energiprogrammet populärt som vanligt.

Share