Polis jagade naken man i Skjulsta

Vid 18-tiden på fredagskvällen var Eskilstunapolisen tvungna att använda en roddbåt för att jaga en 26-årig man som hoppat i vattnet i Skjulsta. Mannen var naken vid gripandet och fick handfängsel på sig.
– De lyckades knappt hålla fast honom. En av dem ramlade och gjorde illa ett ben, säger Janne Karlsson länsvakthavande befäl på Södermanlandspolisen till Tidningarnas-Telegrambyrå.

Fem andra personer som var vid badet försökte hjälpa till att hålla fast den misstänkte mannen som hade gjort sexuella närmanden mot en kvinna. Kvinnans pojkvän försökte då gå emellan och fick motta flera slag och sparkar av den 26-årige nakneman. Men när polisen kom till platsen sattes mannen i handfängsel och lyckades slita sig loss och sprang till en intilligande brygga. Mannen började då simma, men med fortsatt handfängsel på.
– Då hoppade en polis i vattnet med en boj, och en annan patrull hoppade i en roddbåt som fanns vid bryggan, säger Janne fortsättningsvis till TT.

Den skadade mannen fick vård på platsen.

Share