Eskilstuna upp på topp 25

Eskilstuna Uniteds framgång, Eskilstunas gymnasters framgång, Ikaros Smedernas framgång och Eskilstuna Guif fortsatt stabila i handbollens Elitserie. Det är en stor anledning varför Eskilstuna slår sig in på plats 23 i SVT:s tävling ”Sveriges bästa idrottstad”.  Eskilstuna har inte varit inne på topp 25 tidigare i SVT:s tävling, så det är givetvis en framgång för staden.

Så här motiverar SVT beslutet att ha med Eskilstuna på topp 25:
”För första gången når Eskilstuna topp 25 i denna ranking. United gör succé som nykomling i damallsvenskan. Smederna tog sig till semifinal och publiken vallfärdade på speedway i fjol. Guif vann elitserien i handboll. Anna Nordqvist är tillbaka i världstoppen i golf och Eskilstuna är även svensk gymnastiks centrum. Trea på tittarjuryns Rolf Erikssons lista.”

Vinnare av årets idrottsstad är i år Malmö.

Share