Tåg från Eskilstuna evakueras i Stockholm

Det är stopp i tågtrafiken söder om Stockholms central på torsdagsförmiddagen efter att ett tåg rivit ner en kontaktledning. Tåget åkte tidigare under morgonen från Eskilstuna till Stockholm.

SJ:s tåg lämnade vid 9-tiden Eskilstuna mot Stockholm och vid 10.25 så hördes det en hög smäll utanför fönstret med stora gnistor. Sedan dess har tåget stått stilla.
– Det var en plötslig smäll och så stannade tåget. Det var ganska stora gnistor utanför fönstret, säger Joakim och fortsätter:
– De har stängt av strömmen och man ska inte lämna tåget. Det är rätt mycket folk men nu är det ganska lugnt. Jag tror att vi ska evakueras till ett annat tåg, säger han.

Elina Yli-Torvi vid SJ:s pressjour bekräftar för Aftonbladet att tåget som var på väg in till centralen i Stockholm rev ner en kontaktledning, men när tåget kan evakueras är för tillfället oklart.
– Det har jag svårt att svara på. Det jag kan säga är att det för tidigt att lämna besked, men vi gör allt vi kan för att de berörda kunderna ska kunna evakueras, säger hon till Aftonbladet.

Share