Sverige tvåa i Västervik

Sverige tvåa i Västervik

Sverige hade chansen att direktkvalificera sig till lag-VM-finalen som körs i polska Bydgoszcz och det räckte dessvärre inte hela vägen. En andra plats blev det för svenskarna som nu har chansen att kvalificera sig till finalen genom ett Race off.

Det var danskarna som tog taktpinnen från start och det var ett Sverige som hade oflyt kan man lugnt säga. Sverige försökte dock toppa sig tillbaka men danskarnas bredd var för bra.

Oliver Berntzon om tävlingen:
– Jag är nöjd med vissa grejer från tävlingen. Starterna var okej tycker jag. Men över det hela är jag inte nöjd med insatsen. Jag hade lite för mycket oflyt och gjorde lite små misstag på banan som straffade sig. Så det finns absolut mer att hämta.

Sveriges poäng:
Andreas Jonsson 16 poäng, Tomas Jonasson 11, Peter Ljung 9, Oliver Berntzon 7.

Foto: Johan Ek

Share