Smederna skakade Indianerna

Smederna skakade Indianerna

Det var ett Smederna utan toppförarna Grigorij Laguta, Kenni Larsen och Pawel Przedpelski som gästade Kumla på tisdagskvällen inför över 3000 åskådare. Men det blev en tuffare match än vad många trodde och det var sånär att Eskilstunagänget kunde sno med sig en seger från Indianerna.

Matchen började på bästa möjliga sätt när Smederna tog en 1-5:a genom Grzegorz Zengota och Peter Karlsson. Sen tog dock Kumlagänget över men det var Smederna som var hack-i-häl och fram till det sista heatet stod det 43-41 till hemmalaget. Smederna hade redan då säkrat bonusen och var redo för att göra det omöjliga.

Karlsson och Zengota mot Protasiewicz och Iversen. Karlsson tog starten och kunde behålla sin ledning genom hela i heatet. Dessvärre var det för Zengota som låg tvåa respektive trea i stora delar av heatet, men fick dessvärre se sig passerad. 3-3 blev det då i heatet och hemmalaget stod som segrare med 46-44.
– Vi gör en bra match om du ser till det lag vi ställer upp med på pappret. Men det är grymt surt att det inte räcker hela vägen och nu får vi se till att göra vårt yttersta mot Vargarna så vi kan ta oss till slutspel, säger Oliver ”Vispen” Berntzon efter matchen.

Smedernas poäng idag:
Peter Karlsson 17+2, Grzegorz Zengota 10, Oliver Berntzon 9+2, Davey Watt 5, Mikkel Michelsen 2+1, Magnus Zetterström 1+1.

Share