”Vispen” missnöjd trea i Nyköping

”Vispen” missnöjd trea i Nyköping

Igår avgjordes den ”stora” SM-finalen i Nyköping och idag var det dags för Junior SM-finalen för Berntzons del. Det blev dock ingen roligare historia för Anderstorspssonen.

Berntzon stod visserligen för en stabil grundomgång med sina 12 poäng som direktkvalificerade sig till final. Sedan så skulle domaren stå i fokus i finalheatet. Då Jacob Thorssell tvingats slänga in handduken efter att han och Fredrik Engman kolliderat i första sväng. I omstarten av finalheatet så var domaren inte underrättad med att Thorssell skulle komma åter till start och uteslöt han. Men, då släpper domaren iväg tejpen när förarna inte är med och det var inte uppskattat av någon av de 438 åskådarna i Nyköping. Det innebar att Fredrik Engman kunde stå som segrare och tvåa kom Victor Palovaara. På tredjeplats kom en minst sagt besviken ”Vispen”.
– Parodi, skrek Berntzon innan han ställde sig på pallen.

Men mer Eskilstunabor körde i Nyköping. För Johannes Starks del blev det en 13:e plats med 3 poäng och på en 11:e plats kom Rasmus Broberg med 6 poäng.

Share