Misstag fällde United

Eskilstuna United hade lika mot Rosengård efter 45 spelade minuter på Tunavallen. Men de 2563 åskådarna fick se ett Rosengård som i den andra halvleken drog iväg efter individuella United-misstag.

Det var en rätt så lam första halvlek som publiken på Tunavallen fick se. Det var dock United som hade den klart hetaste chansen och den var genom Gaëlle Enganamouit i den tredje minuten. Enganamouit avlossade ett skott på distans som gjorde att Rosengårds-målvakten Kathrin Längert var tvungen att strecka ut för att parera skottet.

Efter en tillsynes lam första halvlek så tog Rosengård taktpinnen tämligen omgående. Anja Mittag avlossar ett skott utanför straffområdet som Emelie Almesjö i United-målet gör en tavla på och släpper in. Almesjö har handskarna på bollen, men den slinker in i mål.

2-0 var även en liten tavla av Almesjö som hade minst sagt en tuff dag på jobbet. 2-0 gjordes av Mittag åter som skjuter ett avslut som hon missbedömer studsen på. 3-0 och 4-0 skulle även komma från skåningarna som går mot SM-guldet. 3-0 gjordes av Kristen van de Ven och 4-0 av Ramona Bachman.