Majoriteten stänger ute oppositionen i kommunfullmäktige

På måndagskvällen hade kommunens valberedning sitt första möte efter kommunalvalet. I de utskott som finns under nämnderna så har det majoriteten hittills haft ordförandeposten medan posten som vice ordförande lämnats till oppositionen. Nu efter valet 2014 har den socialdemokratiska majoriteten lagt beslag på bägge posterna vilket har retat upp oppositionsledaren Jari Puustinen ordentligt:

– Jag är mycket förvånad och besviken över detta tilltag från den socialdemokratiska majoriteten. Frågan är varför gör man så här helt plötsligt? Makthunger? Arvoden? Vad? skriver Jari på sin blogg efter mötet.

Oppositionen är också kritisk till att majoriteten av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister inte verkar lita på styrelsen i Eskilstuna Kommunföretag AB. nu vill man istället sätta presidiet från kommunstyrelsen i denna bolagsstyrelse. Majoriteten driver också igenom en utökning av antalet politiker i Eskilstuna Kommun, bland annat genom att dela några nämnder och tillsätta fler råd.

Share