Moderater och Centerpartiet ersätter V och Mp i kommunen

Det blir Miljöpartiet och Vänsterpartiet som får ta smällen nu när en socialdemokrat blev politisk vilde i kommunfullmäktige. I och med socialdemokratens Safaris avhopp hade de rödgröna bara 39 av de 79 mandaten i kommunfullmäktige, därmed kunde inte socialdemokraterna styra kommunen som de vill. Man har därför avbrutit samarbetet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet och sätter sig nu i koalition med moderaterna de närmaste 4 åren.
Detta står klart efter den pressträff som anordnades vid lunchtid idag. Åsa Kratz inledde pressträffen och berättade att det kommer bli en förändring, då man slutar samarbetet med Mp och V i kommunen. Hon överlämnade därefter ordet till kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson som verkade glad och avslappnad när han berättade om arbetet den senaste veckan och hans sondering om möjligheten att hitta nya samarbetspartners i kommunen. Den nya majoriteten har nu 52 av de 79 mandaten i kommunfullmäktige. En riktigt stabil majoritet med andra ord.

Jimmy berättade att han är mycket nöjd med uppgörelsen och att han är överraskad över hur pass mycket socialdemokratiska hjärtefrågor han fått igenom i uppgörelsen med centerpartiet och moderaterna, frågor som han bedömer hade varit svårt att få gehör för i den gamla majoriteten. Jimmy fick frågan om vad han konkret syftade på och tog då upp trafiksituationen i Eskilstuna. Han sa att han tror alla politiska partier har uppvaktats angående trafiksituationen.

Moderaten Jari Puustinen fick frågan vad moderaterna känner att de har fått igenom och han berättade att man har fått igenom sitt krav om försäljning av Parken Zoo. Den nya majoriteten berättade att man nu startar en utredning som syftar till att hitta en ny ägare till Parken Zoo. Man kommer även öka satsningen på skolan, så att man når upp till riksgenomsnittet.

Share