Krom-teknik i konkurs

Det anrika företaget Krom-teknik AB, som sedan 1946 varit verksamt inom ytbehandling försattes på tisdagen i konkurs vid Eskilstuna Tingsrätt. Bolaget har på slutet haft 14 anställda och har under en längre tid brottats med ekonomiska problem efter en brand vid ett koncernföretags anläggning i Vilsta Industriområde häromåret.

Krom-teknik ingick för bara några år sedan i en liten koncern med flera industriföretag på flera orter, kallad Krom-teknikgruppen. För några år sedan gick ett av koncernföretagen i konkurs, och kort därefter brann en av koncernens fastigheter i Vilsta Industriområde. När försäkringsbolaget satte sig på tvären och vägrade utge ersättning hamnade koncernen i en akut likviditetsbrist och därefter har man haft en besvärlig ekonomisk situation. För en tid sedan försattes ett annat av koncernbolagen, Eskilstuna Ytbehandling AB, i konkurs. Detta bolaget äger industrifastigheten på Fabriksgatan där Krom-Teknik håller till sedan mitten av 90-talet. Det är nu konkursförvaltaren Gustaf Pontén som har till uppgift att reda ut konkursen och i första hand försöka hitta en köpare till verksamheten.

Share