Omfattande skadegörelse på Slagstaskolan

De senaste veckorna har skadegörelsen i Slagsta varit omfattande på kvälls- och nattetid. Gäng med tonåringar samlas och förutom att skolan drabbats av sönderslagna fönster har även Edlingevägens förskola samt måstaområdets lekpark drabbats. På torsdagskvällen var det dags igen då ett inbrott skedde straxt efter kl 22, på Slagstaskolan i Fritidsgårdens lokaler. Ett flertal glasrutor har krossats och förövarna har därefter tagit sig in i skolan och slagit sönder fler fönster inne i skolan samt brutit upp en dörr.

– Skolan har ett larm som låter väldigt mycket, så det är konstigt att ingen hör något och reagerar, suckar skolans vaktmästare Magnus Åkerstedt, när Eskilstunanytt träffar honom då han låser upp åt glasmästarna som ska åtgärda skadorna. Magnus berättar att det är bara någon vecka sedan som flera fönster krossades på daghemmet Edlingevägen i Slagsta. Förra helgen krossades fönster på Slagstaskolan för minst 30 000kr.

I Slagsta diskuteras nu, bland föräldrar i området, om man på nytt ska göra ett försök med kvälls- eller nattvandringar för att stävja brottsligheten och visa ungdomarna att det finns vuxna ute på gatorna. Det finns en facebookgrupp ”engagerade föräldrar i Slagsta” för den som är intresserad.

Bild från inifrån  Slagstaskolan som drabbats av inbrott

Bild från inifrån Slagstaskolan som drabbats av inbrott

Share