Facebookefterlysning ledde polisen till tjuvgömma

Den 28 juli upptäckte en 12-årig flicka i Slagsta att hennes cykel försvunnit från sin plats utan för dörren till radhuset där hon bor. Dagen därpå la en granne ut en efterlysning om cykeln i facebookgruppen ”Brottsplats Eskilstuna” och nu har efterlysningen gett resultat, och mer därtill. Ett tips kom in att en skadad cykel, liknande den som stulits från flickan fanns i ett cykelförråd till ett flerbostadshus på Riktargatan i Torshälla. Flickan och hennes mamma ringde polisen innan de gav sig iväg till den aktuella adressen för att höra sig för om hur de skulle gå till väga. Man får ju inte bara ta tillbaka sina saker. När de kom till platsen kunde de identifiera att det var rätt cykel, och ringde återigen polisen. Innan polisen hann anlända kom det några ungdomar och gjorde anspråk på att ta cykeln med sig från förrådet. Flickan och flickans mamma berättade att polisen var på väg och kort därefter kom polispatrullen. Det konstaterades att det var flickans cykel, och ungdomarna berättade flera versioner om varifrån de fått cykeln. Polisen upptäckte att det fanns mera stöldgods i cykelförrådet, bland annat stod där en moped som är anmäld stulen. De aktuella ungdomarna kan nog räkna med fler frågor från polisen den närmaste tiden. 

Share