Bilfirma totalförstörd i brand inatt

Samma bilfirma, belägen längst upp på Nystrandsgatan, intill E20 och angränsande till Prästängsgatan i Årby, som utsattes för en mordbrand tidigare i sommar, blev totalförstörd i en anlagd brand inatt. Det handlar om två byggnader som brunnit ner och cirka 14 begagnade bilar. Vid den tidigare anlagda branden var det bilar utanför som brann, och spridningsrisken till byggnaderna ansågs som stor. Vid den tidigare branden uppgav vittnen hur de sett två personer köra därifrån på mopeder strax innan branden startade. Den här gången saknas ännu så länge helt iakttagelser.

Polisen har den senaste tiden, enligt egen utsago uppmärksammat problemet med alla anlagda bränder och startat ett arbete med att försöka få fast den eller de som anlägger bränder i staden. Många har haft farhågor om att det förr eller senare skulle inträffa en större brand och nu har det alltså hänt. bilfirman ligger på Nystrandsgatan 32, som är längst upp i kurvan närmast E20. Bilfirmans fastighet angränsar även till Prästängsgatan och ligger granne med reklamfirman Silc Screeen Company.

Swebilar brinner

 

 

 

Share